BFH vandt topopgøret over EH Aalborg

29. januar 2022


Konsoliderede 3. pladsen

Bjerringbro FH vandt lørdag eftermiddag en meget vigtig udebanesejr på 30-29 over EH Aalborg.
Sejren betyder, at EH Aalborg nu har fem point op til Bjerringbro FH på den tredjeplads, der som den sidste giver adgang til oprykningsspillet. EH Aalborg har dog spillet en kamp færre end Bjerringbro.
Bjerringbro FH tog til Aalborg med formålet at få revanche fra opgøret i efteråret, hvor det blev til et nederlag på 38-32. Det var ikke de bedste betingelser holdet løb på banen med i eftermiddagens kamp. Med en sygdomsramt Sofie Lund Nielsen ude af kampen, blev mulighederne for sejr mindsket betydeligt. Men en fantastisk fight og vilje af hele holdet gav en overraskende sejr.
De 2 hold gav hinanden en jævnbyrdig 1. halvleg, hvor der var skiftende føringer på et par mål til begge hold. Bjerringbro FH fik tilkæmpet sig et overtag i slutningen af halvlegen som gav en 3 måls føring, som hjemmeholdet imidlertidig nåede at reducere til en føring til Bjerringbro FH på 16-15 ved pausen. Halvlegens store målskytte var Louise Søndergaard, der nettede hele 9 gange. Største bekymring efter de første 30 minutter var at krumtrappen i forsvaret, Louise Engstrøm, der havde fået 2 udvisninger inden for de første 10 minutter.
I anden halvleg var det Bjerringbro FH, der var i teten. Med et direkte rødt kort for en tackling midt i 2. halvleg til Line Frandsen og en mandsopdækning af Line Gyldenløve, som hjemmeholdet havde praktiseret gennem hele kampen, blev der virkelig brug for værktøjskassen. Med et minut før tid fik EH Aalborg for alvor færten af point, da holdet udlignede til 29-29.
Ni sekunder før tid brød Astrid Lynnerup igennem hjemmeholdet forsvar og fik tilkæmpet sig et straffekast, som Line Gyldenløve scorede usvigeligt sikkert på til sejrmålet til 30-29.

Målscorerne
Louise Søndergaard 11
Line Gyldenløve 6
Line Frandsen 5
Louise Engstrøm 3
Astrid Lynnerup 2
Marlene Dahlmann 1
Emilie Bangshøi 1
Karoline Mathiesen 1