« Tilbage

Sportslige prioriteringer

 

Vi bliver ofte spurgt om vi, i Bjerringbro FH, prioriterer bredde eller elite. Svaret er, at vi prioriterer alle vores medlemmer.

Vi har en tro på, at på nogle årgange kommer vi længst med at have de bredde orienterede briller på, mens vi på andre årgange skal se mere elitært på tingene.

I Bjerringbro FH har vi derfor udarbejdet vores sportslige målsætninger - altså hvordan vi prioriterer i de forskellige årgange.

Kort beskrevet ser de sportslige prioriteringer således ud:

  • I U6, U8 og U10 prioriterer vi bredden over eliten.
  • I U12 prioriterer vi bredde og elite lige højt.
  • Fra U14 prioriterer vi eliten over bredden.

 

Og hvad betyder det så?

Hvis vi starter med U12, hvor vi prioriterer bredde og elite lige højt, så er dette naturligvis ønskescenariet på alle årgange. Det betyder, at vi vægter det at fastholde medlemmer lige så højt som det at vinde kampe. Dette, mener vi, sker bedst ved at alle spillere på årgangen får tilbudt de samme vilkår i forhold til træningsmængde og –kvalitet i et niveauinddelt træningsmiljø.

Det er vigtigt, at de spillere, der på dette tidspunkt ikke nødvendigvis er blandt de bedste, får lige så gode muligheder for at udvikle sig som alle andre. At de så selv vælger at sige fra til visse ting er en anden sag.

 

At prioritere bredde over elite i de yngste årgange betyder, at vi kigger mere på hvor mange medlemmer vi har end hvor mange kampe vi vinder.

Her fokuserer vi meget på kvaliteten i træningen (det gør vi nu på alle årgange). Vi kigger på hvordan vi aktiverer alle medlemmer, så de alle får rørt bolden meget og bevæget sig en masse, når de er til træning. 

Vi tror på, at høj kvalitet, masser af bevgelse og leg med bolden i træningen også giver mange medlemmer.

At vi så også tror, at det nok skal give sejre er en helt anden sag, for selvfølgelig går vi aldrig på banen for at tabe. Vi prøver derimod at skabe det bedst mulige miljø til både træning og kamp, hvor alle – uanset niveau – har lyst til at spille håndbold, og hvor alle får følelsen af at være med og være en del af fællesskabet. Vi tager derfor heller ikke til kampe med flere på bænken end vi er sikre på kommer på banen.

 

At prioritere elite over bredde skal ses i den sammenhæng, at vi i Bjerringbro FH ofte oplever ikke at have medlemmer nok til både elite og breddehold i de tre ældste ungdomsårgange. Ligeledes oplever vi en større og større forskel på vores medlemmers interesse og lyst til at spille håndbold – med de mange timer der ligger heri.

Derfor har vi valgt, at vores første prioritet er at skabe et 1. hold, der spiller for at vinde deres kampe.

 

Vi vil dog altid bestræbe os på at få samlet spillere nok til at kunne lave to hold på hver årgang, så vi kan tilbyde træning og kampe for alle på det niveau de nu engang befinder sig.

Dette sker af og til via holdfællesskaber med en eller flere af vores samarbejdsklubber, og når dette er tilfældet må man som træner, spiller og forælder forvente, at enkelte træninger og kampe kan være henlagt til en af samarbejdsklubbernes haller.

 

Med disse sportslige prioriteringer har vi således valgt at sætte fokus på den kvalitative træning hos de yngste. Her skal vi skabe hele grundlaget for, at vi i de ældre årgange kan have medlemmer nok til både en elite og en bredde kultur.