Nyheder

Endelig! Dansk mesterskab i Beach Handball til BFH


Vindere af DM i beach Handball 2012

Et par glade vindere: Høgfeldt og Grith Kristensen

U18 drenge efter DM triumfen
24-06-2012

Lørdag den 23. juni var BFH’s 1. division damer på jagt efter DM titlen i Beach Handball på stranden i Kerteminde.

 

I den indledende pulje indledte BFH med en overlegen sejr over Randers HK. Herefter blev det også til sejre over både Ålborg DH, som pigerne havde slået i finalen ved begge kvalifikationsstævner, samt en sejr over IF Stjernen, Odense.

 

I semifinalen ventede vinderen af pulje 2, men pga. en regnefejl hos arrangørerne var de kommet til at sende det forkerte hold hjem, og Ydun 3 var således halvvejs i København, da de fik beskeden om, at de skulle have mødt BFH i semifinalen.

 

BFH’erne fik derfor lov at sidde over i semifinalen og var dermed kvalificeret direkte til finalen, hvor de skulle møde vinderen af den anden semifinale mellem Ydun 1 og HC Odense.

Det blev, som ventet, Beach Handball specialisterne fra Ydun, der løb med en sikker sejr i semifinalen, og derved var der lagt op til det forventede finaleopgør mellem landets pt. to bedste Beach Handball hold, Ydun og Bjerringbro FH.

 

Da finalen oprandt, var det regnfulde vejr erstattet af flot solskin, så det gode vejr lagde flotte rammer til det, der skulle vise sig at blive en spændende og seværdig finale.

 

For BFH’ernes vedkommende startede det dog skidt. Der blev brændt alt for mange chancer og da Mai Britt Laursen heller ikke holdt vanlig standard i målet kostede den sløve start BFH’erne et nederlag i første halvleg. Dermed var presset på BFH’erne, der var tvunget til at vinde 2. halvleg, hvis de skulle tvinge kampen ud i solo (en slags straffekast afgørelse, hvor spillerne modtager et udkast fra egen målmand og løber ned og afslutter på modstanderens mål – hvor der så er mulighed for at lave både et og to points scoringer).

En taktisk manøvre fra Tina Schou gjorde dog, at BFH’erne fik lukket bedre ned i forsvaret, og derved kunne de blå hive 2. halvleg hjem, så kampen endte 1-1 i halvlege, og derved skulle afgøres i solo.

 

Her startede Yduns VM spiller, Pernille Sørensen, med at brænde det første skud på Mai Britt Laursen, der virkelig fik vist sine kvaliteter i denne solo. Specielt på BFH’ernes første skud, hvor Ydun satsede alt på at fange hendes udkast til Line Gyldenløve, og i stedet smed Mai Britt bolden i det tomme mål til en to points scoring – og altså en 2-0 føring til BFH efter første skud til hvert hold.  

Herefter scorede begge hold på skift indtil BFH manglede det sidste skud. Her havde BFH den fordel, at der stod uafgjort og de havde et skud tilbage, så en enkelt et points scoring ville være nok til at hive sejren hjem. Det sidste skud eksekverede Mari Ann Laursen sikkert, og det danske mesterskab var i hus. Til stor jubel for både spillere og træner, der – for nogles vedkommende – har været med på holdet i ti år, og ved flere lejligheder har været meget tæt på DM titlten.

 

Om den længe ventede DM titel siger holdets træner, Tina Schou:

”Det var virkelig fedt, at det endelig lykkedes for os at vinde DM titlen. Vi har flere gange været tæt på, og derfor var der i år en særlig appetit og tro på, at det kunne og skulle lykkes. Og heldigvis gjorde det også det.!

Det er svært at fremhæve nogen efter sådan en præstation. Der er selvfølgelig en masse gode individuelle kompetencer på holdet, men jeg synes først og fremmest at vi vinder, fordi vi spiller som et hold. Vi er stærke i alle spillets facetter og vi formår at bruge hinandens stærke sider på bedste vis, så det at score 2 points scoringer efterhånden bare er en selvfølge – og det er altså noget der rykker i det her game.

Et stort tillykke til pigerne – de har lagt mange træningstimer i Beach Handball her til sommer og derigennem virkelig flyttet deres niveau, så jeg synes det er fuldt fortjent, at de endelig får lov at fejre en DM titel.”

 

Ved samme stævne vandt BFH's U18 drenge i øvrigt også DM for U18 drenge - der er dog endnu ikke modtaget referat fra drengenes kampe.

 

BFH ønsker begge hold stort tillykke med DM titlen..

 

Andre nyheder

26-11-2015   Optakt 1. div. damer: Virum - BFH
25-11-2015   BSV vs Talent Plzen
25-11-2015   BFH’s Nathåndbold for U10 – U14
22-11-2015   vigtig info
22-11-2015   4. sejr på stribe til 1. div. damerne
20-11-2015   Weekendens kampe i Bjerringbro hallen
19-11-2015   Adgang til BSV vs SønderjyskE
18-11-2015   Endnu en 4 points kamp i vente...
13-11-2015   Weekendens kampe i Bjerringbro hallen
13-11-2015   Stor håndboldstævne i Bjerringbro hallen.